Десятки тисяч корейських користувачів iPhone подали в суд на Apple

Перший магазин Apple в Південній Кореї
Юридична компанія Hannuri Law заявила в Центральному окружному суді Сеула про позов 63767 користувачів смартфонів Apple.
Власники iPhone вимагають визнати Apple винною у приховуванні факту уповільнення їх смартфонів, повідомляє видання Korea Bizware.
Представники юридичної фірми заявили, що Apple знала, що швидкість iPhone зменшується після поновлення iOS. При цьому американська компанія не повідомила користувачів про появу такого недоліку в батареї, щоб не допустити, щоб споживачі шукали інші варіанти смартфонів.
У разі визнання Apple винною, компанія має виплатити за позовом $11,88 мільйонів або по $186 кожному позивачеві.
Цікаво, що на початку березня подібний позов подали в США більш ніж 400 американських громадян. Це другий колективний позов до Apple в США. Перший, в якому взяли участь 122 користувачі, було подано в січні 2018 року.
Раніше ЗМІ повідомляли, що житель Лос-Анджелеса Стефан Богданович звернувся до суду після того, як Apple заявила, що знижувала продуктивність старих iPhone без згоди користувачів.
Позов був поданий майже відразу ж після того, як Apple в своїй заяві визнала, що спеціально уповільнює старі моделі iPhone.
Як писали ЗМІ, таким чином інженери компанії намагаються знизити піки енергоспоживання, які можуть призвести до виключення старих моделей. Справа в тому, що через зменшення максимальної місткості літій-іонний батарей вони не можуть видавати необхідний струм при піковому навантаженні на процесор.

Related

Події у світі 4423394447272551424

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item