Полторак: Рішення про постачання Javelin оголосило про нову еру співпраці з США

Степан Полторак
У п'ятницю, 2 березня, Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що прийняття Держдепом США продажу ракет і командно-пускових установок Javelin відкрило двері для тіснішої військової співпраці в умовах російської агресії, передає Reuters.
"На жаль, питання про надання летальної зброї розглядалося протягом тривалого часу. Але ми отримали його, коли отримали... У нас є всі можливості для співпраці зі Сполученими Штатами і розширення нашої співпраці, в тому числі у сфері оборони", - сказав Полторак в інтерв'ю агентству.
За словами міністра, надана зброя "допоможе українським військовим відреагувати на атаки, за координацію яких несе відповідальність Росія".
"Його політика була агресивною і залишається такою. Ось чому рішення Сполучених Штатів надати смертоносну зброю важливе для нас... Путін в першу чергу використовує Донбас не тільки як навчальний полігон для підготовки військовослужбовців до направлення до інших гарячих точок, включаючи Сирію, і не тільки для тестування нової зброї, обладнання та інших інструментів. Але він також використовує його, щоб не допустити швидкого розвитку України", - сказав міністр.
За словами Полторака, невідомо, коли перші поставки протитанкових ракет будуть доставлені в Україну, але "з точки зору вибору особового складу та безпечного зберігання для очікуваної поставки в цьому році підготовка вже почалася".
Раніше повідомлялося, що Держдеп США схвалив продаж ракет і пускових установок Javelin Україні за розрахунковою ціною в 47 мільйонів доларів, сторони тепер мають право укласти контракт. Рішення ще повинні затвердити Сенат і Конгрес.
При цьому варто відзначити, що, хоч Агентство з оборонного співробітництва і безпеки США і давало дозвіл саме на продаж ПТРК, проте $47 млн будуть заплачені за рахунок коштів, затверджених програмою підтримки Україні. У цілому США заклали в своєму оборонному бюджеті 350 млн доларів на допомогу Україні.

Related

Політика 6419270747535193306

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item