У Росії можуть заблокувати Viber - ЗМІ

Меседжер можуть заборонити в РФ

Федеральна служба безпеки Росії зажадала від компанії Viber надати ключі для дешифрування листувань. Однак у компанії заявили, що всі ключі знаходяться на телефонах користувачів.

Компанія Viber не зможе виконати вимогу ФСБ РФ про передачу ключів для дешифрування листування, оскільки в компанії їх просто немає. Про це заявив операційний директор Viber Майкл Шмілов, пише РБК.

"У більшості країн світу взаємодія з владою потрібна для того, щоб допомогти користувачам розшукати спамерів, затримати зловмисників, які використовують подібні до нашої платформи для нелегальної активності, тощо. Працювати з ними для нас обов'язково. Але є речі, які ми ніколи не будемо робити", - підкреслив Шмілов.
До них відноситься й передача ключів шифрування. Як пояснив Шмілов, не можна дати те, чого немає.

Як наголошується, починаючи з версії Viber 6.0, яка з'явилася у квітні 2016 року, усі основні функції меседжера (дзвінки, особисті й групові повідомлення) захищені за допомогою наскрізного шифрування, при якому ключі від листування зберігаються тільки на пристроях клієнтів, і ніхто, навіть сама компанія-розробник, не має доступу до них, йдеться в політиці конфіденційності Viber.

"Можна попросити ключі для дешифрування в користувача, але ми їх, як компанія, не бачимо і не зберігаємо. Навіть коли до нас приходять спецслужби, відповідь не змінюється", - сказав він, пояснивши, що все, що може дати компанія, - це дані про те, коли і з ким спілкувався користувач.

"Органи оплачують цей збір, і вони згодні робити це, щоб отримати потрібну інформацію", - зазначив топ-менеджер.

Він також уточнив, що за всі роки присутності Viber у Росії (місцевий офіс відкрився в липні 2014 року) компанія лише кілька разів отримувала запити від держорганів, що набагато менше, ніж у Європі. При цьому Шмілов не назвав точної кількості і типи запитів.

Нагадаємо, раніше засновник Telegram Павло Дуров відмовився передати ФСБ ключі шифрування.

Related

Події у світі 9076729533527212992

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item