Секретна дача Путіна за $153 млн: журналісти отримали докази

Секретна дача Путіна

Проект російського опозиціонера-емігранта Михайла Ходорковського "Центр управління розслідуваннями" опублікував детальні плани будівництва розкішної дачі для президента РФ Володимира Путіна та голови "Роснєфті" Ігора Сечіна.
VIP-резиденція власника "Роснєфті" та Путіна на березі Єнісея коштує 9 млрд. рублів - близько $153 млн. Розкішний маєток включатиме "спальню пана", 25-метровий басейн, SPA-комплекс і будинок охорони з приміщенням для зберігання зброї, розповідають розслідувачі на сайті Medium.

Секретна дача Путіна 1

Секретна дача Путіна 3





Комплекс споруд буде знаходиться в 50 км від російського Красноярська на скелястому березі Красноярського водосховища - на усамітненому півострові між Єнісеєм і гирлом річки Бірюса. Тут повинні звести основний і гостьові будинки, каплицю, прес-центр, причал зі спуском, будинок охорони, три посадкові майданчики для вертольотів типу Мі-8, вузол і вежу зв'язку. Займатиме 235,5 га лісу. З 2014-го будівництво охороняють
За офіційними даними, тут будується спортивно-оздоровчий комплекс для потреб її дочірньої компанії "Роснєфті" - АТ "Ванкорнєфть". На будівництво, судячи з контрактами на сайті "Роснєфті" і держзакупівель, вже витрачено 8,87 млрд руб. - більше $144 млн. Також до нього будують дорогу через горбисту місцевість.
Комплекс, за документами, охороняють 44 охоронці. На це виділяється $1,2 млн в рік. Але по факту на постах знаходяться лише кілька чоловіків. Куди діваються решта грошей - незрозуміло, кажуть розслідувачі.
"Нафтокомпанія ніде не рекламує свої інвестиції в здоров'я співробітників. А виявлені нами документи і зйомка території свідчать, що цей проект не має нічого спільного зі спортивно-оздоровчим комплексом", - стверджують у ЦУР.
"Даний проект фігурував всюди як містечко для учасників зимової універсіади в Красноярську, яка пройде в 2019 році. Але як ви побачите на зведеному плані, немає жодного спортивного або оздоровчого комплексу", - говорить один із інженерів будівництва. Його заплатили 50 тис. руб. із обіцяних 300 тис. Він ображений на замовників і тому погодився співпрацювати з розслідувачами.
У центральній будівлі мали знаходитися зимовий сад, вітальня з обідньою і камінної зонами і двома верандами. 25-метровий басейн, сауна, турецька лазня, масажні кімнати, зона відпочинку і довга веранда для прийняття сонячних ванн. Все північне крило будівлі призначене для розміщення однієї людини. Для пана в будинку планується окрема спальня. У цьому ж крилі розташовується студія з великим столом на 10 осіб і барною стійкою. А між спальнею і студією - ванна кімната з джакузі.
Резиденцію будували, щоб Путін міг відпочивати з наближеними в 2018 році, але за термінами трішки запізнилися, припускають місцеві жителі.
Ігор Сечин відвідав об'єкт і виявився незадоволений якістю виконаних робіт. Будівництво та зовсім заморозили. Замовник постійно змінював план будівництва, побажання щодо матеріалів, кількості будинків для гостей. Зараз на місці передбачуваного спортивно-оздоровчого комплексу готові тільки укріплений берег, причал, містечко для робітників і два гостьових будинки.
14 березня ЦУР опублікував фільм-розслідування про розкішне життя Ігоря Сечіна. В тому числі - про комплекс на березі Єнісея. Прес-секретар "Роснєфті" Михайло Леонтьєв заявив, що у "нема у товаришів компромата", тобто довести призначення будівництва не вдасться. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков наголосив, що ніякі дачі для президента не будуються. Після публікації фільму сайт генерального підрядника з будівництва компанії "Ital Ingeneering International" перестав працювати.

Related

Події у світі 6132625455471271914

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item