У Харкові третій у 2018 році випадок малярії

З початку 2018 року в Харківській області зафіксували три випадки малярії

У Харкові в обласну клінічну інфекційну лікарню з діагнозом "малярія" госпіталізували чоловіка. Він до цього перебував у Кот-д'Івуарі, перед виїздом у який індивідуальну хіміопрофілактику не проводив.

У Харкові 13 квітня був зареєстрований випадок малярії у громадянина України, який з червня 2017 року до 6 січня 2018 року перебував у Кот-д'Івуарі. Про це повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі, передає у вівторок, 17 квітня, місцеве видання SQ.

Зазначено, що у хворого із 6 квітня температура підвищилася до 38 градусів, з'явився головний біль, жар і озноб. За медичною допомогою він не звертався.

"Уперше звернувся за медичною допомогою 13 квітня. Був госпіталізований в обласну клінічну інфекційну лікарню з діагнозом "малярія". Раніше малярією не хворів, індивідуальну хіміопрофілактику перед виїздом не проводив", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в осередку за місцем проживання хворого було проведене епідеміологічне розслідування і комплекс протиепідемічних заходів.

Як повідомляється, за три місяці 2018 року в Харківській області зареєстровано вже третій випадок малярії. Серед захворілих - два жителі області, які перебували в Африці.

Раніше повідомлялося, що в Харківській області зафіксовано випадок захворювання на малярію.

Related

Події в Україні 4359942547004468770

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item