СБУ оприлюднила імена 20 найманців Вагнера, секретно доставлених з РФ у Сирію

СБУ оприлюднила імена 20 найманців Вагнера, секретно доставлених з РФ у Сирію
Загалом СБУ оприлюднила анкети 20 вагнерівців, які були приховано доставлені з Владивостока до Сирії
У відповідь на спростування першої публікації української спецслужби СБУ оприлюднила дані 20 учасників приватної військової компанії Вагнера, яких за допомогою флоту приховано перевезли з російського Владивостока до Сирії.
Таку заява голови СБУ Василя Грицака поширила прес-служба відомства.
"Чудово розумію, що ця інформація є дуже незручною для вищого військового та, мабуть, і політичного керівництва Росії. У зв’язку з чим МО РФ всіляким чином намагається "не бачити" російських "ихтамнетов", а ні в Україні, а ні у Сирії…", - йдеться у розлогому коментарі Грицака.
Серед іншого спецслужба нагадує про численні публікації з доказами участі російських військових у війні на Донбасі та в Сирії, адже після східної України російські військові у багатьох випадках відправлялися до близькосхідної країни.
Російське Міноборони у відповідь на заяву СБУ заявило, що крейсер Варяг нібито непридатний для таких місій (перевезення особового складу та техніки).
Однак глава Грицак відповів на це, що "СБУ на додаток оприлюднює список найманців ПВК Вагнера, які були приховано доставлені з Владивостока до Сирії саме на цьому кораблі ВМФ РФ (мешканці Приморського краю, Амурської області та Республіки Саха-Якутія)".
Зазначається, що щонайменше двоє з цього переліку найманців загинули ще під час плавання.
"У разі виникнення у МО РФ у труднощів у у встановленні конкретних паспортних даних та адрес проживання вищезазначених громадян РФ з числа «ихтамнетов» Вагнера для притягнення їх до кримінальної відповідальності за найманство, СБУ готова оприлюднити і цю інформацію", - підсумував Грицак.
Нагадаємо, СБУ допитала затриманого колишнього російського військового, який брав участь у доставці військово-морськими силами РФ до Сирії найманців приватної військової компанії Вагнера.

Related

Події у світі 3068543243175873834

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item