В Афганістані знайшли зниклого 30 років тому українця

Українець Ігор Бєлокуров, який пропав 30 років тому в Афганістані

Жителя Волині вважали загиблим протягом 30 років, в Афганістані чоловік прийняв іслам і вже не пам'ятає української мови та свого імені. Колишнього військового планують повернути в Україну через місяць.

В Афганістані учасники експедиції випадково знайшли колишнього полоненого, якого на Волині вважали загиблим протягом 30 років. Чоловік прийняв іслам і вже не пам'ятає української мови та свого імені, йдеться в сюжеті ТСН.
Через перекладачів чоловік розповів, що сам родом із Волині. Жителі села Нова Глуша дізналися на відео, що це їхній земляк Ігор Бєлокуров. Воїн безслідно зник 1988 року в провінції Кандагар. Його мати тільки недавно змирилася зі смертю сина, зробивши на кладовищі символічну могилу. Експедиція випадково натрапила на колишнього військового.
"Ім'я в нього Амредін. Російською, українською він не говорив, ми з ним спілкувалися через перекладача. Але після того як ми попрощалися, перекладач сказав, що це могло бути в цілях безпеки для нього", - розповів учасник експедиції.
У союзі ветеранів Афганістану одразу зрозуміли, про кого йдеться, тому що тоді пропали троє військових. Смерть одного з них підтвердили, а інший пропав зовсім в іншому місці. У відомстві обіцяють, що колишнього військового повернуть в Україну через місяць.
Раніше повідомлялося, що в Іспанії заарештували українця, який пограбував банки в 40 країнах світу.

Related

Суспільство 8405226928580557733

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item