Помпео: Анкара може зіткнутися з санкціями, якщо буде купувати російські комплекси С-400

Помпео: Анкара може зіткнутися з санкціями, якщо буде купувати російські комплекси С-400
Майк Помпео
Державний секретар США Майк Помпео застеріг Туреччину від подальшого придбання російських зенітно-ракетних комплексів С-400, повідомив представник Держдепу на брифінгу в Брюсселі, передає Радіо Свобода.
Як повідомляється, Помпео нагадав міністру закордонних справ Туреччини Мевлюту Чавушоглу, що система С-400, радари і ракетні батареї не будуть інтегровані з силами союзників НАТО в Анкарі.
"Секретар підкреслив серйозність побоювань США... якщо вони продовжать. Він попросив Чавушоглу уважно розглянути взаємосумісності системи НАТО", - заявив представник Держдепу.
Він додав, що Помпео також нагадав своєму турецькому колезі, що Анкара може зіткнутися з санкціями, якщо буде купувати С-400.
Нагадаємо, Туреччина та Росія домовилися про скорочення термінів поставки російських ЗРК С-400.
Переговори про закупівлю Туреччиною (є членом НАТО) російських ЗРК С-400 ведуться з 2016 року. У липні 2017 року Москва і Анкара досягли домовленості по цій угоді, її сума становить $2,5 млрд.
Плани закупити російські ЗРК викликали занепокоєння з боку США. У свою чергу, президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що не вбачає причин для стурбованості з боку Вашингтона в зв'язку з переговорами Анкари і Москви. Він також розповів, що оплата за контрактом вже відбулася, але суми не назвав.

Related

Події у світі 4737945506865067264

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item