Генпрокурор Чайка вимагає від Великобританії повернути в РФ понад 500 млрд рублів

Генеральний прокурор Російської Федерації Юрій Чайка
Генпрокурор Росії Юрій Чайка вимагає від Великобританії повернути в РФ понад 500 млрд рублів, виведених туди громадянами Росії, що ховаються від російського правосуддя. Про це повідомляє Інтерфакс Україна.
Він заявив, що починаючи з 2002 року, до Великобританії були направлені запити про видачу 61 особи, які звинувачуються або вже засуджені в Росії за скоєння економічних злочинів. Сума збитку становить понад півтрильйона рублів.
«Тобто вкрали в Росії, тепер Великобританія забере все в свій бюджет. Злочинців можуть залишити собі, а гроші поверніть. Це гроші наші», – додав Чайка.
Також генеральний прокурор Російської Федерації прокоментував прийнятий Лондоном раніше закон про кримінальні фінанси.
«Тепер будь-який іноземний власник майна зобов'язаний буде пояснити походження цих активів. І я вас запевняю, що багатьом з них зробити це буде дуже важко. І ми дуже сподіваємося, що цей закон буде застосовуватися владою Великобританії відповідно до норм цивілізованої держави, а не за принципом "грабуй награбоване"», – заявив генпрокурор.
У 2017 році уряд Великобританії прийняв закон про кримінальні фінанси, який дозволяє вилучати нерухомість у осіб, які не зможуть пояснити походження власних активів.

Related

Події у світі 803963983509809053

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item