Технологія розпізнавання облич знайшла злочинця серед 60 тис. людей


У Китаї технологія розпізнавання обличчя допомогла поліції знайти злочинця, який був серед великого натовпу людей.
Чоловіка затримали на концерті поп-зірки Джекі Чеунг в місті Наньчан, де було 60 тисяч глядачів, передає ВВС.
Правоохронці зазначили, що 31-річний зловмисники був в шоці, коли його затримали. Виявити чоловіка допомогла одна з камер спостережень, до слова в Китаї їх понад 170 мільйонів, під час перевірки квитка. Злочинця, якого підозрюють в економічних махінаціях, схопили як тільки він зайняв своє місце на стадіоні.
"Підозрюваний виглядав дуже здивованим, коли його забрали. Він не думав, що поліція зможе так швидко зловити його у натовпі з 60 тисяч людей", - сказав поліцейський Лі Цзінь.
Однак, це не перший випадок, коли система допомогла зловити злочинців. У минулому році поліція арештувала 25 підозрюваних за допомогою камер спостереження, які були встановлені на Міжнародному фестивалі пива Циндао в провінції Шаньдун.
Крім того, Китай є лідером в усьому світі з технології розпізнавання обличчя. В Країні вже встановили 170 мільйонів камер відеоспостереження, протягом наступних 3 років їх кількість має збільшитись ще на 400 млн.
У Києві з'явилися нові камери інтелектуальної транспортної системи. Камера вміє рахувати і розпізнавати різні види машин, а також прогнозувати транспортні потоки автомобілів і самостійно аналізувати завантаженість кожної смуги.

Related

Технології 6407222222971447046

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item