Україна повезе на біатлон НАТО танки Т-84У "Оплот"


Україна повезе на біатлон НАТО танки Т-84У "Оплот"

Танковий взвод Збройних сил України на цьогорічних змаганнях Strong Europe Tank Challenge поїде на танках Т-84У "Оплот".
Окрім нових танків представлятиме й нове спеціальне спорядження, пише Ukrmilitary.
У змаганнях Strong Europe Tank Challenge 2018 знов братиме участь танковий взвод 14-ї окремої механізованої бригади, який переміг у змаганнях за звання найкращого танкового взводу Збройних сил України.
Цьогоріч українці виступатимуть на танках Т-84У "Оплот", що пройшли ремонт і модернізацію на заводі імені Малишева.
Танк Т-84У "Оплот" прийняли на озброєння 2001-го, тоді ж закупили 10 одиниць. Цей танк є попередником новітніх танків БМ "Оплот", що прийняли на озброєння 2009 року та постачали до Таїланду.
Раніше також висловлювали припущення, що на наступні змагання можуть відправити танки БМ "Оплот". Але терміни їх виготовлення за замовленням Міністерства оборони України, на яке виділили 300 млн грн, поки що не дозволяють їм прийняти участь у змаганнях.
Торік у вересні на полігоні 1 окремої танкової бригади на Чернігівщині пройшли змагання за звання найкращого танкового взводу ЗСУ. Участь у змаганнях беруть найкращі взводи Сухопутних військ, Військово-морських сил та Високомобільних десантних військ.. Як і минулоріч кращий взвод обіцяють відправити на Strong Europe Tank Challenge. Також танкістів чекає грошова винагорода - 100 тис. грн за 1-ше місце. 60 і 40 тис. - за 2-ге і 3-тє місця відповідно.

Related

Суспільство 2260098474721018292

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item