У річці знайшли тіло правозахисниці


Три місяці тому, 1 січня, у річці Кізка поблизу села Демидів Вишгородського району на Київщині знайшли тіло правозахисниці 38-річної Ірини Ноздровської. Там вона мешкала з родиною. Зникла 29 грудня торік. У жінки була перерізана сонна артерія й понад десяток колото-різаних ран на шиї. Була роздягнена, лише в бюстгальтері.
8 січня затримали підозрюваного. Ним виявився 64-річний Юрій Росошанський — батько водія, який 2015-го за кермом "Деу Ланос" збив сестру Ірини — 26-річну Світлану ­Сапатінську. Ноздровська займалася розслідуванням цієї справи. Домоглася, щоб винуватця аварії 33-річного Дмитра Росошанського засудили на сім років. Росошанський діяв не сам, вважає адвокат потерпілих Анатолій Худяков.
"Наша позиція залишається незмінною. Росошанський в свої 64 роки з інсультом не міг сам цього вчинити. Вважаємо, що він брав участь, був посібником убивства, ховав речі постфатум. Є інформація, що убивство Ірини планувалося за 3-4 місяці. Ще задовго до смерті їй погрожували та казали, що її скоро нестане. Час "Ч" настав 27 грудня, коли Росошанського не випустили з-під варти. І тому був запущений план "Б" по ліквідації Ірини, - розповів кореспондентові Gazeta.ua Анатолій Худяков.
Досудове розслідування справи триває. Назначено кілька десятків експертиз. Одна із них уже показала, що Ірина Ноздровська не була згвалтована.
Щодо Дмитра Росошанського, то вже в травні його можуть відпустити по амністії.
"Є дуже висока ймовірність того. Росошанський в свої 33 має цироз печінки та гепатит С. Ці хвороби є в переліку тих, які дають можливість звільнення за амністією. Якщо таке станеться, рідним Ірини Ноздровської треба виїжджати з села. Росошанський там має кличку "вождь". Він разом із дружками неодноразово погрожував Ноздровським, тому може погрози здійснити", - додав Худяков.
Родину Ноздровських та підозрюваного Росошанського три місяці охороняють.
У Київській області зникла Ірина Ноздровська, сестра загиблої у резонансній ДТП у селі Демидів на Київщині. Ірина востаннє виходила на зв'язок у п'ятницю, 29 грудня, о 17.00. Вона телефонувала матері і казала, що перебуває у Петрівці або Петрівцях, і їде додому на маршрутці. Вже через годину зв'язку з Іриною не було. Її телефон то поза зоною досяжності, то зайнятий. Встановлено, що вбивця чекав жінку на зупинці у селі. Наніс удари ножем а тіло відніс до річки.

Related

Суспільство 1536996165753926786

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item