Лі Соль Чжу: найвідоміша з дружин північнокорейських диктаторів

Лі Соль Чжу: найвідоміша з дружин північнокорейських диктаторів
Лі Соль Чжу разом з Кім Чен Ином на концерті північнокорейського гьорлз-бенду Moranbong, березень 2014 року
Дружина Кім Чен Ина Лі Соль Чжу в останні місяці була поруч зі своїм чоловіком на офіційних заходах, за якими стежив увесь світ.
НВ нагадує все, що відомо про жінку, яка все впевненіше грає роль першої леді КНДР.

Дата весілля невідома

Точна дата весілля північнокорейського диктатора Кім Чен Ина з Лі Соль Чжу невідома, орієнтовно ця подія відбулася в 2009-2010 році. Офіційно про те, що вони є чоловіком і дружиною, оголосили в 25 червня 2012 року. Північнокорейські ЗМІ побіжно згадували про дружину диктатора під час висвітлення відкриття парку розваг в Пхеньяні. "Поки звучала привітальна пісня, - повідомило державне телебачення, - на місці церемонії з'явився маршал Кім Чен Ин з дружиною, товаришем Лі Соль Чжу".
Лі Соль Чжу в складі команди уболівальниць у Південній Кореї, 2005 рік/Фото: EPA
Лі Соль Чжу - перша в історії КНДР дружина лідера країни, яка з'являється разом з чоловіком на публічних заходах.
Найбільш ймовірна дата народження дружини Кім Чен Ина - 1989 рік. Імовірно, Лі Соль Чжу народила Кім Чен Ину трьох дітей. Про народження останньої дитини північнокорейська преса оголосила в серпні 2017 року. Відоме ім'я і стать лише середньої дитини - це дівчинка на ім'я Кім Чжу Е. Про це у вересні 2013 року розповів ЗМІ колишній баскетболіст NBA Денніс Родман, який гостював у Чен Ина.
ЗМІ повідомляли, що Лі Соль Чжу народилася в Пхеньяні в родині університетського професора і лікаря-гінеколога і вивчала вокал в Університеті ім. Кім Ір Сена. Південнокорейська розвідка стверджує, що вокал майбутня дружина Кім Чен Ина вивчала також в Китаї, а в 2005 році їздила в Південну Корею в складі команди уболівальниць.
До шлюбу з Кім Чен Ином Лі Соль Чжу була вокалісткою північнокорейського державного оркестру Инхасу. Одна з південнокорейський газет навіть писала, що Кім Чен Ин вперше побачив її по телевізору, коли в грудні 2010 року оркестр виступав на честь Нового року.

Вбрання і вплив на "моду" в КНДР

Зовнішній вигляд Лі Соль Чжу відразу ж став сенсацією. Вона з'являлася на публіці у фривольному за місцевими мірками одязі: костюмах з мереживами, взутті з відкритим носком і на підборах і навіть брюках. Крім того, дружина Кім Чен Ина дозволяє собі носити дорогі аксесуари, прикраси світових брендів і коротку стрижку.
Чи Соль Чжу разом з Кім Чен Ином на концерті в Пхеньяні, серпень 2012 года/Фото: EPA
В середині 2012 року, через півроку після приходу до влади, ймовірно, під впливом дружини Кім Чен Ин дозволив носити раніше заборонені штани, туфлі на платформі і сережки всім північнокорейським жінкам. Після цього він став часто з'являтися з Лі Соль Чжу на публіці.
Однак послаблення в дрес-коді для північнокорейських жінок (і чоловіків теж) мають свої межі. У квітні 2016 року стало відомо, що в Північній Кореї законодавчо заборонили пірсинг, джинси й "інший західний одяг". Зазначалося, що зовнішній вигляд жителів КНДР контролюватимуть вуличні інспектори, а особливу увагу буде приділено провінціям, що межують з Китаєм.

Участь в найважливіших подіях

Роль Лі Соль Чжу як першої леді останнім часом підкреслюється її участю в найважливіших для КНДР політичних подіях.
5 березня 2018 року вона брала участь в урочистій вечері з південнокорейською делегацією, після повернення якої на батьківщину було оголошено, що Кім Чен Ин погодився згорнути ядерну програму і хоче провести переговори з президентом США Дональдом Трампом.
Фото: EPA
З 25 до 27 березня Лі Соль Чжу брала участь в першому закордонному візиті Кім Чен Ина як глави КНДР до Китаю.
Лі Соль Чжу, Кім Чен Ин, Сі Цзіньпін і його дружина Пен Ліюань під час чайної церемонії в Китаї/Фото: EPA
Вже після повернення з Китаю Лі Соль Чжу разом з Кім Чен Ином відвідала перший у Північній Кореї концерт південнокорейської поп-групи.
Фото: EPA

Фото: EPA

Related

Події у світі 1104361939328058261

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item