На Луценка завели справу за рекламні ролики про ГПУ

На Луценка завели справу за рекламні ролики про ГПУ
Генпрокурор Юрій Луценко

На Нацраду з питань телебачення і радіомовлення скаржаться за те, що вона надала статус соціальної реклами ролику, де хвалять Юрія Луценка, і таким чином дозволила транслювати його безкоштовно.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження щодо законності демонстрації на радіо і телебаченні рекламних роликів про діяльність генерального прокурора Юрія Луценка. Про це в понеділок, 23 квітня, повідомляє ініціатор позову Центр протидії корупції.

Зокрема, антикорупціонери скаржаться на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення за те, що вона надала статус соціальної реклами Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість, де хвалять Луценка, і таким чином дозволила транслювати її безкоштовно.

"Треті особи у справі - генеральний прокурор Юрій Луценко і громадська організація Українська антикорупційна асоціація, - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що підготовче засідання призначили на 1 червня 2018 року.

Активісти стверджують, що реклама має скоріше ознаки політичної, а не соціальної, адже пропагує позиції генпрокурора для впливу на потенційних виборців, містить маніпуляції і спроби вплинути на глядача, використовує офіційну назву державного органу, містить зображення герба і прапора України.

"Реклама містить відеофрагменти із зображенням Генерального прокурора Юрія Віталійовича Луценка, прізвища та імені Генерального прокурора Юрія Віталійовича Луценка, державну символіку (Державний прапор України), символіку прокуратури, що заборонено", - йдеться в позові.

На думку позивачів, Нацрада не мала права назвати "прокурорський піар" соціальною рекламою.

"Використовувати посаду генерального прокурора для політичного піару неприпустимо. Ми б подали позов безвідносно прізвища генпрокурора. За таке зловживання службовим становищем потрібно нести відповідальність", - пояснив судову скаргу голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Нагадаємо, раніше Юрій Луценко заявив про витік даних з прокуратури.

Related

Політика 7431230304802703124

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item