На Донбасі розкрили агентурну мережу бойовиків


Співробітники СБУ викрили агентурну мережу терористів.
Четверо мешканців Луганська завербували представники МГБ ЛНР. Вони регулярно відвідували звільнену українською владою територію для проходження медичних процедур. Терористи погрожували їм заборонити виїзд з ЛДНР у разі відмови, повідомляє прес-служба СБУ.
Шпигунів змусили збирати відомості про розташування блокпостів ЗСУ, переміщення українських військ, фотографувати будівлі правоохоронних відомств, фіксувати номери й марки автомобілів їх співробітників.
Контррозвідники викрили мережу та визначили роль і завдання для кожного учасника групи. Ключового учасника групи затримали у квітні 2018 року в центрі Лисичанська. Він виймав носій інформації зі сховки.
Зловмисника завербували 2 роки тому. Спочатку в окупованому Луганську він збирав для куратора відомості про проукраїнськи налаштованих громадян та підбирав для нього потенційних інформаторів. Потім виконував завдання на контрольованій українською владою території. Передавав кураторам списки військовослужбовців ЗСУ та номери машин співробітників СБУ, фотографував будівлі СБ України, прокуратури та суду Луганської області. Отримані дані бойовики планували використати при підготовці терористичних актів та замахів на життя українських правоохоронців.
Чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Оперативники встановили особу куратора мережі МГБ ЛНР. У рамках відкритого кримінального провадження його оголосили у розшук.
У Верховній Раді показали список із 25 громадян Італії, які воювали на Донбасі на боці російських бойовиків. Нардеп фракції БПП Андрій Антонищак продемонстрував списки з прізвищами найманців.

Related

Події в Україні 4610270377997117736

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item