У метеориті знайшли алмази із загиблої планети

Один з фрагментів метеорита 2008 TC3

Метеорит із Судану належить до вуглецевих астероїдів рідкісного типу (урейлитів) і складався з графіту з вкрапленнями алмазних кристалів.

З упалого в жовтні 2008 року в пустелі Судану метеорита 2008 TC3 вчені зібрали близько чотирьох кілограмів уламків. Сам метеорит вдалося помітити ще за день до падіння, на підльоті до атмосфери Землі, і простежити до самого вибуху на висоті майже 40 км, повідомляє The Naked Science.
Метеорит належав до вуглецевих астероїдів рідкісного типу (урейлитів) і складався з графіту з вкрапленнями алмазних кристалів. Походження урейлитів залишається предметом дискусій, однак нова робота Филіпа Жилле і його колег з Федеральної політехнічної школи Лозанни (EPFL) може дати гіпотезам несподіваний поворот.
Филіп Жилле зі співавторами вважає, що алмази 2008 TC3 сформувалися в надрах планети, яка загинула ще в перші мільйони років існування Сонячної системи. У мікродомішках, що накопичилися в кристалах, виявили хроміт, фосфати, сульфід заліза-нікелю. Їх склад і морфологія показали, що алмази утворилися в планеті, яка за розмірами розміщується десь між Меркурієм і Марсом.
На зорі свого розвитку Сонячна система була наповнена такими тілами: деякі з них зуміли сформувати сучасні планети, а інші загинули, впавши на Сонце чи розлетівшись від ударів один з одним.
Нагадаємо, у січні в США впав метеорит.

Related

Цікаво 8946669188423226266

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item