Президента Леха Качинського убили в літаку — польська комісія


Причиною загибелі членів польськоъ делегації на чолі з колишнім президентом Лєхом Качинським під Смоленськом 10 квітня 2010 року став вибух на борту літака Ту-154М. Відповідний технічний рапорт підписали усі члени підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи.
"Пасажири були вбиті вибухом у центроплані перед зіткненням із землею. Це стало причиною їхньої смерті",- сказав голова підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи Антоній Мацеревич у ефірі польського телеканалу TVP1.
За словами Мацаревича, технічний рапорт підкомітету буде оприлюднений у найближчі дні.
Факт того, що літак знищено вибухом, підтверджує те, що двері літака сильно застрягли у землі. На інших частинах літака виявлено дію високої температури.
Про вибух на борту також свідчать експерименти, які провела урядова підкомісія.
Літак Ту-154 польського президента Леха Качинського розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом.
Загинули 96 людей - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Серед загиблих був президент, його дружина і частина керівництва країни.
У січні 2011 року контрольована російською владою МАК оприлюднила остаточний звіт про причини Смоленської трагедії. Усю провину за катастрофу польського урядового літака Ту-154 поклали на польську сторону. Жодної вини в діях росіян керівництво РФ не побачило.
Також у Росії заявили, що не видадуть Польщі уламки літака Качинського.

Related

Події у світі 7571788182988176722

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item