Яких спеціалістів з вищою освітою кличуть працювати за кордон

Яких спеціалістів з вищою освітою кличуть працювати за кордон

Безвізовий режим посилив трудову міграцію, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін. Українці їдуть на заробітки в Європу, Азію. Великим попитом користуються спеціалісти з вищою освітою.
За словами менеджера представництва Канадського освітнього інституту Global TESOL College Анастасії, попит на українських викладачів в інших країнах зростає.
Українців з вищою освітою і відмінним знанням англійської мови чекають у Китаї, Японії, Туреччині, В'єтнамі, Таїланді, Тайвані, ОАЕ, Кувейті, передає "Обозреватель".
Вчителям платять від $2 тис. Дають медстраховку, житло, харчування. Запрошують працювати в сім'ях, приватних школах, коледжах, дитсадках, приватних бізнес-школах.
Шукають українських вчителів для викладання гри на гітарі в Швеції, гри на флейті в Парижі, потрібні вчителі музики до Великої Британії. В ОАЕ потрібні вчителі фізики, математики, біології. В Катарі - хімії, фізики, географії.
На Кіпр потрібен бухгалтер, зарплата 64-65 тис. грн. Крім вищої освіти, бажано мати спеціальність математика або програміста, оскільки має бути робота з електронними базами. Доведеться вести бухгалтерський облік кіпрських компаній, здавати звіти, консультувати.
Особливий інтерес до українців з вищою освітою проявляє Литва. Зарплату €1 тис. пропонують інженеру, технологу, конструктору, електромонтажнику з вищою освітою.
"Фахівців починають переманювати вже зі студентської лави. Буквально отримавши диплом магістра, вони їдуть в ту ж Польщу, де їм дають право вчитися майже безкоштовно, а заодно працювати. Причому зазвичай звуть їх на спеціальності, які потрібні країні. Але не мають попиту в тих же поляків. Звичайно, попрацювавши за кордоном, ніхто з молодих людей до нас не повернеться", - говорить експерт з працевлаштування Тетяна Пашкіна.
Також попитом в Європі користуються наші хірурги, пластичні хірурги, дерматологи, логісти, фінансисти-аналітики.
Українці не повинні платити, щоб працевлаштуватися за кордоном. Компанії-посередники мають отримувати дохід не від фізосіб, а від роботодавців, які шукають для себе персонал

Related

Суспільство 4039936171300885263

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item