У Пентагоні назвали неефективною ППО Сирії

У Пентагоні назвали неефективною ППО Сирії
Дана Уайт і Кеннет Маккензі

У відображенні ракетного удару США і їх союзників сили президента Башара Асада задіяли засоби ППО - СС-125, С-200, Бук, Квадрат й Осу.

Сирія випустила понад 40 ракет класу "земля-повітря" у відповідь на удари США і їх союзників, але це було неефективно і жодним чином не вплинуло на підсумкові результати операції. Про це сказав під час брифінгу представник Комітету начальників штабів ЗС США генерал Кеннет Маккензі, повідомляє Інтерфакс у суботу, 14 квітня.
 
"Ми вважаємо, що спроби Сирії оборонятися були, в основному, неефективні, й, очевидно, несли ризик для життя людей", - зазначив генерал.

Своєю чергою, представник Пентагону Дана Уайт запевнила, що США, Франції та Великобританії вдалося успішно вразити всі заплановані цілі в Сирії. Вона підкреслила, що удари завдавалися з метою зменшення можливості Дамаска використовувати хімічну зброю в майбутньому.
 
Раніше російське Міноборони заявило, що сирійські ППО, оснащені комплексами радянського виробництва, нібито збили 71 з більш ніж 100 крилатих ракет, випущених під час атаки на Сирію. У відображенні ракетного удару були задіяні засоби ППО - СС-125, С-200, Бук, Квадрат й Оса.
 
Нагадаємо, в ніч на 14 квітня США і їх союзники завдали ударів по цілях в Сирії. Ракети вразили три дослідницькі центри в Дамаску і Хомсі, а також п'ять військових баз і складів зброї в передмісті столиці Сирії. Загиблих серед мирного населення немає, стверджують у Сирії.
 
Президент США Дональд Трамп подякував Франції та Великобританії за злагоджені дії в Сирії. Він назвав місію виконаною.
 
Ця операція стала відповіддю на хімічну атаку з боку сил президента Башара Асада в передмісті Дамаска минулого тижня.

Related

Події у світі 857169721681028082

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item