НАБУ відкрило справу за матеріалами резонансного розслідування НВ про корупцію в оборонці

НАБУ відкрило справу за матеріалами резонансного розслідування НВ про корупцію в оборонці
У Національному антикорупційному бюро (НАБУ) відкрили кримінальне провадження щодо корупційних схем при закупівлі озброєння, у тому числі, за тими фактами, які були наведені у розслідуванні журналу Новое Время.
Про це на прес-конференції у середу заявив директор НАБУ Артем Ситник.
"Так кримінальне провадження відкрито. Ми цю ситуацію бачили ще раніше і публікація фактично співпала", - цитує Ситника Українська правда.
Нагадаємо, в матеріалі НВ під назвою Служили два товариші була описана схема із закупівлі Житомирським бронетанковим заводом у польській компанії Wtorplast списаних з озброєння радянських БМП-1 1980-х років випуску.
За даними джерел НВ, український завод завозив БМП у розібраному вигляді, кожна башта оцінювалася в $66 тисяч, а кожне шасі - в $99 тисяч. Далі завод "ремонтував" БМП - просто з'єднував раніше розібрані частини. Вартість робіт становила ще $40 тисяч за одиницю. У результаті БМП вартістю 20 тисяч євро обходилася українському оборонному бюджету в $205 тисяч.
    Джерела НВ повідомили, що кінцевим бенефіціаром цієї схеми є нардеп і екс-голова наглядової ради Укроборонпрому Сергій Пашинський.
    Після публікації розслідування редакція НВ отримала вимоги спростування і загрози судових позовів від фігурантів статті - Сергія Пашинського і ДК Укроборонпром.
    17 квітня редакція НВ передала до НАБУ примірник журналу з резонансною статтею і документи, на підставі яких було підготовано матеріал.

    Related

    Події в Україні 3064466744251998631

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Ми у соцмережах

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item