США відправляють ударну групу кораблів у Середземне море

Ударна група кораблів ВМС США

До складу ударної групи, крім авіаносця USS Harry S. Truman, увійшли ракетний крейсер і чотири ескадрених міноносці, а пізніше до групи приєднаються ще два кораблі. Всього на судах знаходиться 6,5 тис. матросів.

Очолювана авіаносцем USS Harry S. Truman ударна група ВМС США відправиться 11 квітня через порт Норфолк, штат Вірджинія, в Середземне море для розгортання на Близькому Сході і біля берегів Європи. Це перша бойова місія авіаносця після 10-місячного ремонту, повідомляє Star and Stripes.

Відзначено, що до складу ударної групи, крім авіаносця, увійшли ракетний крейсер USS Normandy і ескадрені міноносці USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman і USS Farragut.

Очікується, що пізніше до групи приєднаються ще два міноносці USS Jason Dunham і USS The Sullivans. На кораблях перебуває 6,5 тис. матросів.

Передбачається, що ескадра замінить ударну групу на чолі з авіаносцем USS Theodore Roosevelt, яка протягом чотирьох місяців перебувала на Близькому Сході.
Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп скасував поїздку на Саміт Америк у Перу для підготовки відповіді на хімічну атаку в Сирії, яка відбулася в сирійському місті Дума 7 квітня. Її жертвами стали не менше 60 осіб.

Related

Події у світі 1112611857900555522

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item