США жорстко "пройшлися" по Росії на Радбезі ООН


Росія, як і сирійський режим Башара Асада, відповідальна за загибель дітей у Сирії під час хімічних атак.
Про це під час засідання Радбезу ООН заявила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі.
"Чудовисько, яке несе відповідальність за ці напади, не має совісті. Його навіть не шокують фотографії дітей. Російський режим, руки якого також у крові сирійських дітей, не соромиться фотографій мертвих. Ми не повинні забувати про російську роль в руйнівній політиці Асада ... Росія допомагає з компанією по придушенню дітей", - сказала вона.
"Росія продовжує ці дії. Вона могла б покінчити з цими жахами, але не може і не хоче ... Так навіщо намагатися присоромити цих людей? Жодний цивілізований уряд не міг би мати справи з сирійським режимом Асада", - додала Хейлі.
Вона нагадала, що ООН постійно реагує на хіматаки в Сирії, але РФ постійно блокує всі рішення і резолюції.
Хейлі підкреслила, що на сьогоднішній день ООН дозволила Росії підірвати авторитет всієї організації. Постпред додала, що чекає серйозних рішень, і що США буде реагувати на такі дії російського і сирійського режимів.
У свою чергу Росія вимагає, аби представники Організації із заборони хімічної зброї прибули безпосередньо на місце ймовірного застосування хлорину у Сирії.
Про це заявив постійний представник РФ в ООН Василь Небензя під час засідання Ради безпеки.
Небензя повторив слова Лаврова про те, що російські експерти були у місті Дума, де сили режиму Асада, ймовірно, застосували хімічну зброю. Росіяни заборонених речовин не виявили.
"Після звільнення Думи туди вирушили російські фахівці для збору ґрунту на предмет нервово-паралітичних газів, опитали жителів і медиків, ніхто не бачив жертв хіматаки. Ніякої хіматаки не було", - додав він.
Проте постпред вважає, що сирійські повстанці, все ж, виготовляють речовини для хімічної зброї.
"Ніхто досі не адресував той факт, що на звільнених від бойовиків територіях Сирії було знайдено хімічну зброю, виявлений промисловий комплекс для виготовлення отруйних речовин", - сказав Небензя.
Раніше представники опозиційних до влади Сирії "Білих касок", а також активісти інших груп заявили, що на сирійське місто Дума пізно увечері 7 квітня з гелікоптера скинули бомби, які містили токсичний газ. Люди від нього почали задихатися. Повідомлялося про десятки загиблих і сотні потерпілих.
Влада Сирії та її союзниця Росія заперечують ці повідомлення.
Британія і ще вісім країн закликали провести екстрене засідання Радбезу ООН через хіматаку в Сирії.
Президент США Дональд Трамп заявив про те, що за хімічну атаку доведеться "заплатити велику ціну", а Держдеп поклав відповідальність за неї на Росію.

Related

Події у світі 5767421223644266673

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item