У продуктах для дітей знайшли нітрати і цвіль

У Держпродспоживслужбі повідомили про результати перевірки продуктів у країні

У ході планових та позапланових перевірок у 2017 році фахівці Держпродспоживслужби встановили випадки поставки неякісних продуктів у дитячі організовані колективи.

В Україні в 2017 році в ході планових та позапланових перевірок шкіл і дитячих садків були зафіксовані випадки поставок неякісних продуктів. Про це у вівторок, 3 квітня, повідомляє прес-служба обласного управління Держпродспоживслужби.
Так, Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом поставки в сім дитячих садків Києва забороненого для використання в Україні молокомісного спреду замість вершкового масла.
У Миколаївській області протягом минулого року за результатами лабораторних досліджень знайшли 82 невідповідності харчових продуктів, відібраних із харчоблоків садів та шкіл. Були виявлені немолочні жири в молоці, підвищений вміст нітратів у продукції рослинного походження, цвілеві гриби і дріжджі в молочній продукції і кишкова паличка в 26 готових стравах. В одному зразку готової продукції знайшли мезофільні анаеробні і факультативно-анаеробні мікроорганізми.
У Житомирській області було встановлено факт поставки в управління освіти і культури виконавчого комітету Бердичівської міської ради 4,6 т неякісного вершкового масла.
У Волинській області фахівці відібрали 2400 зразків харчових продуктів та готових страв у 204 навчально-виховних закладах. За результатами лабораторних досліджень встановлено, що в 59 зразках готових страв виявлено бактеріологічне забруднення, в 73 зразках овочів - перевищення вмісту нітратів.
У Чернігівській області під час перевірки Борзнянської спеціалізованої школи-інтернату I-III ст. з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів у зв'язку зі спалахом гострої кишкової інфекції виявили понад 130 кг продуктів без маркування.
У Дніпропетровській області в одному з супермаркетів Дніпра виявили рослинні жири у зразках вершкового масла.
Нагадаємо, 28 березня в місті Збараж Тернопільської області були отримані термінові повідомлення про три випадки захворювання на кишкову інфекцію. Вже наступного дня захворіли 11 осіб, у тому числі, 10 дітей.

Related

Суспільство 3853294740823635647

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item