Археологи знайшли таємниче поховання новонароджених дітей


У Судані археологи знайшли залишки людських плодів та новонароджених у керамічних посудинах.
Їх виявили польські фахівці під час розкопок у районі Омдурмана. Похованню понад 6 тис. років. Воно є найдавнішим в Африці, передає global-analityk.com.
"Найімовірніше, вони народилися мертвими чи померли незабаром після народження", - сказав керівник розкопок, доктор Мацей Йордечка з Інституту археології та етнології в Познані.
Найстаріші поховання в посудинах виявляли в районах Близького Сходу. Там ця традиція поширилася у VII тис. до н. е. В Єгипті подібні поховання з'являються приблизно в середині IV тис. до н. е.
"Для нас є таємницею, як з'явилася подібна традиція у Судані", — каже Йордечка. Припускають, що цей звичай має місцеве коріння.
Залишки були поміщені в керамічні посудини, і разом з ними до могил вклали багато предметів.
"Як правило, у цей період на серйозні посмертні подарунки могли розраховувати дорослі, хоча також відомі багаті дитячі поховання. Тим часом, на кладовищі, яке ми раніше вивчали, виявлені поховання дорослих часів неоліту в основному порожні", - кажуть фахівці. У могили новонароджених клали намиста з яєць і кісток страуса, мініатюрну керамічну посудину та оболонки мідій.
Немовлят ховали у дворах будинків. Припускають, що якщо дитина помирала у старшому віці, її ховали на цвинтарі.
"Такий специфічний тип поховання новонароджених може мати і символічне значення — розміщення решток означає, наприклад, повернення до безпечної материнської утроби", — каже археолог.
У Перу в регіоні Трухільо 47 археологи виявили стародавні поховання народу чиму. 12 поховань були дитячими. Вчені припускають, що дітей приносили в жертву. Їх поховали з великими почестями і скарбами.

Related

Цікаво 8689645196085575334

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item