Столтенберг заявив про небезпеку використання Росією ядерного арсеналу

Столтенберг заявив про небезпеку використання Росією ядерного арсеналу
Йенс Столтенберг
Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг наполягає на рішучих діях членів альянсу і водночас прогнозує, що санкції проти РФ не будуть скасовані, поки російське керівництво не змінить своєї зовнішньої політики.
В інтерв'ю газеті Süddeutsche Zeitung генсек НАТО заявив, що стривожений діями Кремля на міжнародній арені.
"Ми дивимося на країну, яка значно модернізувалася, ми дивимося на країну, яка атакувала Україну і розгорнула свої війська в Молдові і Грузії проти волі цих країн", - сказав він.
Столтенберг попередив, що у керівництва РФ зростає готовність використовувати свій ядерний арсенал.
"Москва підтримує режим Башара Асада в Сирії, реєструються кібератаки, навіть в урядовій мережі Німеччини. І це ще не все, що турбує: Росія модернізує свій ядерний арсенал, і бар'єр для його використання знижується", - вважає генсек НАТО.
Він додав, що альянс збереже свою військову присутність в країнах східної Європи, поки Москва не змінить свою риторику.
Раніше Столтенберг заявив, що Росія недооцінила єдність і рішучість НАТО, коли вирішила втілити свою агресивну зовнішню політику. За його словами, анексія Криму та зусилля РФ щодо подальшої дестабілізації України, призвели до найбільшого посилення колективної оборони з часів закінчення Холодної війни, в тому числі розміщення бойових груп в Балтійських країнах. Крім того, в плани Північноатлантичного альянсу не входить повна ізоляція Росії.

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item