Експерт розповів, чи може в Україні з'явитись свій Макрон


На попередніх виборах Петро Олексійович був достатньо новим обличчям у політиці. Протягом багатьох років побував у різних партіях. Багато через що пройшов. Але на підході до виборів його рейтинг був таким, що можна було назвати його новим політиком.
Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів політолог Дмитро Разумков.
"Утім я не вірю, що в Україні може з'явитися Макрон (40-річний президент Франції, обраний 7 травня 2017-го. За рік до виборів не мав ні відчутної підтримки, ні загальнонаціональної партії). Ми — не Франція. Те, що можна зробити там завдяки харизмі, невеликій фінансовій підтримці й свободі слова, у нас не пройде. Ти можеш бути розумним і порядним, але про тебе ніхто не дізнається. Бо засоби масової інформації у більшості заангажовані. Крім того, новий Макрон мав би вже з'явитися. Вибори не за горами", - зауважив він.
Ситуацію з Вакарчуком експерт називає неоднозначною:
"У нього немає негативу. А у всіх нашим політиків він є. Чи подобається він українцям? Так, чудовий співак, волонтер, публічна особа, не заплямував себе корупційними скандалами. З одного боку, це тефлоновий проект, до якого нічого поганого не прилипає. З іншого боку, чи проголосують за нього люди? Добре ставитись до людини й проголосувати за неї — це різні речі".
"Під час виборів в Україні немає нічого неможливого. Чи може він пройти у другий тур, залежить від багатьох аспектів. Від рівня підтримки не тільки в країні, а й за кордоном. Від роботи технологів, ресурс, інформаційної кампанії. Перемогу Вакарчука виключати не можна, але не думаю, що це реально", - додав Дмитро Разумков.

Related

Політика 3636771680832972540

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item