Переговори з РФ щодо Сирії проводяться на низькому рівні – США

Державний департамент США

На цей час Сполучені Штати Америки не ведуть переговори з Росією щодо Сирії на високому рівні. Вони здійснюються на більш низькому рівні.

США нині не проводять переговори з Росією щодо Сирії на високому рівні. Про це заявила офіційний представник Державного департаменту Хізер Нойерт, передає Интерфакс.
"Я не знаю, чи були в нас обговорення з Росією на високому рівні. Можливо, вони здійснюються на більш низькому рівні", - сказала вона.
Представник Держдепу заявила, що, головна мета США в Сирії - це повернути всі конфліктуючі сторони до переговорів в рамках женевського процесу.
"Я не буду говорити замість президента. Він оголосить, які заходи ми будемо вживати чи ні щодо Сирії. Я вважаю, цілком зрозуміло, що ми залучені (у врегулювання конфлікту - ред.) в Сирії. І найважливіше для нас - повернути всі конфліктуючі сторони за стіл переговорів в рамках женевського процесу", - сказала Нойерт.
З її слів, США стурбовані майбутнім Сирії не менше, ніж інші країни, які беруть участь у врегулюванні конфлікту.
Нагадаємо, раніше в ВООЗ заявили, що в сирійському місті Дума 43 людини загинули і 500 постраждали від симптомів, схожих на отруєння токсичними хімікатами.
У МЗС РФ заявили, що російські фахівці не виявили в Думі слідів застосування хімзброї. Водночас у США і ЄС вважають, що в місті мало місце застосування хімічної зброї. Президент США Дональд Трамп пообіцяв дати рішучу відповідь на хімічну атаку в Сирії і не відкидає при цьому військового варіанту.
У свою чергу в Росії пообіцяли США жорстку відповідь на військові дії проти президента Сирії Башара Асада.

Related

Події у світі 8819579449360920983

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item