"У нас все непросто". У компанії підсанкційного російського олігарха припинили купувати алюміній

В UC Rusal відзначили, що менеджмент працює над мінімізацією можливих ризиків
Міжнародні торгові доми припинили купувати алюміній у UC Rusal російського Олігарха Олега Дерипаски після того, як котирування компанії обвалилися на тлі запровадження американських санкцій. Про це повідомляє Bloomberg.
Торгові доми отримали рекомендації від своїх банків і юристів, де зазначалося, що вони не можуть більше працювати з російською компанією, розповіли Bloomberg директори з п'яти компаній, які регулярно купували алюміній у UC Rusal.
Крім того, сама UC Rusal попросила трейдерів "негайно призупинити платежі", пише Bloomberg, посилаючись на копію листа від глави маркетингового підрозділу компанії.
Партнер Clyde & Co LLP Джон Уіттакер в розмові з Bloomberg порівняв ситуацію з UC Rusal з санкціями проти Ірану в 2013 році.
"Це буде гальмуючим фактором для міжнародних трейдерів, - зазначив експерт. - Не можу пригадати нічого настільки ж значного з часів банківських санкцій проти Ірану в 2013 році".
Сама компанія UC Rusal заявила, що перебуває у непростій ситуації через введені проти неї санкцій США.
"У нас все непросто. Роботи багато, в ситуації, що склалася, компанія розглядає залежно від розвитку подій різні варіанти дій в інтересах бізнесу, акціонерів та інвесторів, а також партнерів, з якими перебуває в постійному контакті", - йдеться в повідомленні.
В UC Rusal відзначили, що менеджмент працює над мінімізацією можливих ризиків. "Складно, але ми прорвемося", - додали в компанії.
Статки Дерипаски на тлі різкого зниження вартості паперів Rusal і En+ Group скоротилися майже на чверть, або на $1,3 млрд. Експерти Forbes оцінюють статки Дерипаски в понеділок у $4 млрд, тоді як на момент публікації рейтингу мільярдерів Forbes 2018 року було $6,7 млрд.
Нагадаємо, 6 квітня США ввели санкції проти семи російських олігархів, 17 топ-чиновників і 12 російських компаній. Санкції передбачають заморожування активів.
Глава Мінфіну США Стівен Мнучін пояснив введення нових санкцій тим, що російські олігархи і еліти отримують вигоду від діяльності влади РФ, яка веде підривну і деструктивну політику по всьому світу, зокрема продовжує окупувати Крим і провокує насильство на сході України.
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав нові санкції США щодо РФ "кричущим нехтуванням всього і вся". А прем'єр-міністр Дмитро Медведєв доручив підготувати відповідні заходи.

Related

Економіка 1618070365322884210

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item