У Держдепі США заявили про наявність доказів застосування режимом Асада хімічної зброї

У Держдепі США заявили про наявність доказів застосування режимом Асада хімічної зброї
Хізер Нойєрт: У США є докази, що Сирія влаштувала хіматаку
США мають у своєму розпорядженні докази того, що режим сирійського президента Башара Асада стоїть за недавньою хімічною атакою в Думі в Східній Гуті, заявила офіційний представник Держдепартаменту Хізер Нойєрт.
"Ми можемо сказати, що сирійський уряд стояв за [хімічною] атакою [в Сирії]. Ми говорили про це раніше", - сказала вона на брифінгу 13 квітня.
Нойєрт додала, що експерти Організації із  заборони хімічної зброї прибудуть до Сирії в суботу для збору доказів.



MOMENTS AGO

State Department spokesperson Heather Nauert: “We can say that the Syrian government was behind [the Syrian chemical] attack. We talked about this the other day. The White House has addressed this as well.”

Раніше в американській розвідці повідомили, що в біологічних зразках постраждалих в результаті хімічного нападу в сирійській Думі виявили сліди хлорного газу і нервово-паралітичної речовини.
Нагадаємо, що 7 квітня в результаті атаки із застосуванням хімічної зброї в місті Дума в Східній Гуті (передмістя Дамаска) загинули щонайменше 85 осіб.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, більш ніж у півтисячі жителів були зафіксовані симптоми отруєння в результаті хімічної атаки.

США різко засудили хімічну атаку і заявили, що Росія, враховуючи її незмінну підтримку режиму президента Сирії Башара Асада, повинна нести відповідальність за те, що сталося. Російські військові заперечують сам факт застосування хімічної зброї в Думі.

Related

Події у світі 1849468570754057240

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item