США нагадали про Майдан


Підзвітність, чесність і боротьба з корупцією важливі для України. Це повинна враховувати влада.
Так посол США Марі Йованович в інтерв'ю журналу "Фокус" прокоментувала конфлікт між керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою, Національним антикорупційним бюро і Генпрокуратурою.
"Конкретні питання про те, що відбувається зараз, слід адресувати НАБУ і ГПУ. Дуже важливо, щоб люди були підзвітні, підконтрольні незалежно від їхнього статусу. Це те, чого вимагали на Майдані під час Революції гідності. Підзвітність, чесність, боротьба з корупцією дуже важливі для України", - сказала вона.
"Ми спостерігаємо напруженість між різними правоохоронними органами. Вони різні - одні створені недавно, інші існували з незапам'ятних часів. Вони повинні знайти можливості для спільної роботи. Якщо є напруженість і конфлікти, їх необхідно долати, але не шляхом прикриття когось і відходу від відповідальності.
У кожній країні бувають конфлікти між правоохоронцями, це не є якоюсь винятковою проблемою", - пояснила Йованович.
Генпрокурор Юрій Луценко та глава НАБУ Артем Ситник підписали і надіслали до дисциплінарної комісії прокурорів скаргу з проханням звільнити керівника САП Назара Холодницького.
Детективи НАБУ майже місяць прослуховували керівника САП. За словами Ситника, зафіксували низку провокаційних та підозрілих бесід. У ЗМІ з'явилася інформація, що йдеться про епізоди втручання Холодницького у провадження щодо народного депутата Георгія Логвинського, мера Одеси Геннадія Труханова, екс-голови НАЗК Наталії Корчак та помічника Олега Ляшка Олександра Богачова.

Related

Політика 243485802011565822

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item