У Польщі винесли вирок місцевому жителю, який образив заробітчан

Поляка звинуватили в неповазі до української сімейної пари через національну приналежність

Поляк наклеїв стікери на машину українців з перекресленим зображенням Степана Бандери і написом "УПА - українські вбивці". За це він півроку безкоштовно прибиратиме вулиці.

Суд міста Ольштин Вармінсько-Мазурського воєводства виніс вирок громадянину Польщі Роберту Д. за нешанобливе ставлення до двох громадян України у зв'язку з їхньою національністю. Про це в четвер, 12 квітня, пише Польське радіо.

Зазначається, що поляк в жовтні 2016 року наклеїв стікери на машину і недалеко від місця проживання української сімейної пари, яка протягом кількох років працює і живе в Ольштині. На одній із записок було перекреслене зображення Степана Бандери, а на другій - напис "УПА - українські вбивці", розміщений на фотографії з палаючими сільськими будинками.

Ще чотири подібні наклейки під час обшуку квартири Роберта Д. знайшла поліція, яку викликали українці. За словами прокуратури, стікери містили інформацію для підбурювання до ненависті на національному ґрунті.

Суд змінив обвинувачення прокуратури, вирішивши, що дії підсудного не мали ознак публічного підбурювання до ненависті на національному ґрунті. Зате поляка визнали винним у неповазі до української сімейної пари через національну приналежність. На думку суду, обвинувачений, розміщуючи наклейки на авто і недалеко від місця проживання потерпілих, образив їх публічно і порушив їхнє право на добре ім'я.

Роберт Д. отримав шість місяців обмеження волі. Протягом 24 годин він буде виконувати безоплатні суспільно-корисні роботи.

Раніше повідомлялося, що в магазині Bimex в польському місті Барлінек Західнопоморського воєводства розмістили табличку про те, що кожного громадянина України на виході будуть перевіряти.

Related

Суспільство 157016581418025845

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item