США готові протистояти Росії в Криму і на Донбасі - сенатор

США готові протистояти Росії в Криму і на Донбасі - сенатор
Сенатор Роберт Портман заявив про підтримку України

Сполучені Штати Америки будуть відстоювати територіальну цілісність України і готові наполягати на цьому, поки Крим не буде повернений.


Американський сенатор Роберт Портман під час брифінгу в Києві в четвер, 5 квітня, заявив, що США виступають за територіальну цілісність України і готові протистояти діям Росії на Донбасі і в анексованому нею Криму, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сенатор нагадав, що санкції США щодо Росії були продовжені, також було прийняте рішення про надання Україні оборонного озброєння.

"Агресія, яка триває на сході, і незаконна анексія Криму, звісно ж, обурюють нас. Ми залишаємося з українським народом, відстоюючи територіальну цілісність, і готові наполягати на цьому, поки Крим не буде повернений. І готові створювати опір Росії, яка вдається до неналежних дій у Криму і на Донбасі", - уточнив сенатор.

За його словами, адміністрація Трампа зайняла лінію на підтримку України і має намір її дотримуватися. Разом з тим вона намагається підтримувати конструктивні відносини з РФ, зокрема, для того, щоб можна було врегулювати питання ядерного озброєння.

"Те, що президенти збираються зустрітися, - це стосується намірів вести діалог. Є багато питань, які президенти мають обговорити: не тільки те, що відбувається в Україні, це більше про гібридну війну", - пояснив Портман.

Як повідомлялося, США закликали інші країни чинити тиск на РФ.

Раніше президент США Дональд Трамп заявляв, що він найбільш жорсткий стосовно Росії.

Related

Події у світі 2376967446878233657

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item