Саудівська Аравія заявила про перехоплення трьох ракет з Ємену

Саудівська Аравія заявила про перехоплення трьох ракет з Ємену
Засоби ППО перехопили ракети в Ер-Ріяді і південних містах
У середу, 11 квітня, сили протиповітряної оборони Саудівської Аравії збили щонайменше три балістичні ракети, які були випущені єменськими хуситами по трьох містах.
Як передає Reuters, ракети були перехоплені засобами ППО над столицею Ер-Ріяд і південними містами Джизан і Наджран. Повідомлення про руйнування або жертви поки не надходили.
У заяві хуситів вказується, що ракети були випущені по Міністерству оборони в Ер-Ріяді і об'єкту національної нафтової компанії Saudi Aramco в Наджрані. Компанія заявила, що її об'єкти працюють в звичайному режимі.
Запуск ракет послідував після того, як сили арабської коаліції збили два дрони хуситів в містах Джизан і Абха.




Раніше НВ повідомляло, що 11 квітня сили протиповітряної оборони Саудівської Аравії перехопили балістичну ракету над столицею Ер-Ріяд.
Збройний конфлікт у Ємені триває з 2014 року. З одного боку, в ньому беруть участь повстанці-хусити з шиїтського руху Ансар Алла і лояльна екс-президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії. Їх підтримує Іран. З іншого боку, в конфлікті беруть участь урядові війська і формування, лояльні президентові Абду Раббо Мансуру Хаді. Вони отримують підтримку з повітря і на землі від арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією.

Related

Події у світі 2005688926380854547

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item