Справа Скрипаля: Росія скликала Радбез ООН

Засідання Ради Безпеки ООН

Москва зажадала скликати відкрите засідання Ради Безпеки ООН по листу прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей, пов'язаного з інцидентом у Солсбері.

Росія запросила проведення засідання Ради Безпеки ООН щодо інциденту в британському Солсбері, де були отруєні екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія. Про це сказав постпред Росії при ООН Василь Небензя, повідомляє РІА Новости в середу, 4 квітня.
"Ми за вказівкою нашого уряду просимо скликати відкрите засідання Ради Безпеки за листом прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей, пов'язаного з інцидентом у Солсбері", - звернувся Небензя до голови РБ ООН на засіданні в середу.
Як очікується, засідання Ради Безпеки пройде 5 квітня о 15:00 (21:00 за Києвом).
Напередодні стало відомо, що британські фахівці не змогли встановити країну походження речовини Новачок, використаної для отруєння Сергія Скрипаля і його доньки. Про це повідомив голова хімічної лабораторії в Портон-Даун Гаррі Ейткенгед. За його словами, висновок про зв'язок Росії і Новачка базується на даних британської розвідки.
Раніше британський прем'єр Тереза ​​Мей поклала провину за отруєння на Росію і оголосила про заходи проти РФ: зокрема, про видворення 23 російських дипломатів. Про аналогічні кроки заявили ще більше 20 західних країн. Росія всі звинувачення у зв'язку зі справою Скрипаля заперечує. Також Москва вжила дзеркальних заходів щодо видворення дипломатів західних країн.

Related

Події у світі 707592349997024710

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item