РФ не повинна заважати розслідуванню нових хімічних атак в Сирії – Борис Джонсон

Глава міністерства закордонних справ Великобританії Борис Джонсон
Російська сторона не повинна перешкоджати розслідуванню повідомлень про можливі нові випадки застосування хімічної зброї в Сирії. Про це заявив глава британського МЗС Борис Джонсон, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"Не зважаючи на дану Росією у 2013 році обіцянку, що Сирія відмовиться від усієї хімічної зброї, фахівці, що діяли за дорученням ООН міжнародні групи, визначили, що з 2014 року режим Асада мінімум чотири рази застосовував отруйні речовини. Останні повідомлення слід терміново перевірити, міжнародне співтовариство повинне відреагувати", – йдеться в заяві міністра.
Він також повідомив, що експерти з Організації по забороні хімічної зброї, які вивчають повідомлення про застосування хімзброї в Сирії, отримають повну підтримку британської сторони.
"Росії не слід в черговий раз намагатися перешкодити цим розслідуванням", – додав він.
Нагадаємо, 7 квітня в результаті атаки із застосуванням газоподібного хлору в місті Дума, в сирійській провінції Східна Гута, останньому оплоті сирійської опозиції, загинули щонайменше 70 осіб.
Раніше США різко засудили хімічну атаку і заявили, що Росія, враховуючи її незмінну підтримку режиму президента Сирії Башира Асада, повинна нести відповідальність за те, що сталося. А президент США Дональд Трамп звинуватив Путіна, Росію та Іран у підтримці режиму Башира Асада.

Related

Події у світі 7651475048217671516

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item