Кім Чен Ин висунув свої умови щодо ядерного роззброєння - ЗМІ

Кім Чен Ин вимагатиме гарантій збереження свого режиму
Керівник Північної Кореї Кім Чен Ин має намір висунути ряд умов щодо денуклеаризації КНДР, повідомляє японська газета Tokyo Shimbun з посиланням на власні джерела.
Зокрема, північнокорейський лідер зажадає гарантій збереження свого режиму і політичної системи в КНДР, а також "повної компенсації" за денуклеаризацію.
Про це йшлося на нещодавній зустрічі Кім Чен Ина з китайським лідером Сі Цзіньпіном, що відбулася в Китаї, розповів співрозмовник Tokyo Shimbun, обізнаний щодо деталей двосторонніх переговорів.
За його словами, Кім Чен Ин також заявив про готовність надати "дорожню карту" етапів денуклеаризації до або після своєї зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.
Крім того, в ході переговорів із Сі Цзіньпіном лідер Північної Кореї запевнив, що його країні немає необхідності володіти ядерною зброєю, якщо США не проводитимуть "ворожу політику" щодо КНДР.
До того ж, як повідомляє японська газета, Кім Чен Ин висловив готовність повернутися до шестисторонніх переговорів з ядерного роззброєння. Раніше в них брали участь Північна і Південна Кореї, США, Японія, Росія і Китай.
КНДР вийшла з шестисторонніх переговорів в 2004 році.
Раніше і Дональд Трамп, і Кім Чен Ин підтвердили готовність провести прямі переговори. Вони стануть першою в історії зустріччю лідерів США та Північної Кореї.
У свою чергу, кандидат на пост держсекретаря США, директор ЦРУ Майк Помпео заявив, що Пхеньяну не слід розраховувати на те, що США можуть відступити від жорсткої політики санкцій у зв'язку з планованою між Трампом і Кім Чен Ином.

Related

Події у світі 6031640570903568887

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item