Історик розповів, чому Путін невдало обрав дату для початку нового терміну


Президент РФ Володимир Путін приурочив вибори 2018 року до річниці окупації Криму.
Але цього дня відбулися й інші події, пише український історик і блогер Лідія Гайдар, передає ПЛ.
У 37 році нашої ери в Римській імперії почалося правління імператора Калігули. Він був жорстоким і хтивим тираном-безумцем. Через 4 роки його вбили.
У 1244 році у Франції в Парижі проходила публічна страта через спалення на багатті великого магістра Ордена тамплієрів Жака де Моле і його соратників. В 1584 році - в Московському царстві після смерті Івана IV Грозного влада перейшла до його третього сина Федора I, а оскільки він був розумово відсталим, імперією правил Борис Годунов.
Історик вважає, що найцікавішою для Путіна датою буде 1856 рік. Цього дня поразкою для Російської імперії завершилась Кримська війна. У 1917 році - в Росії в "Віснику Тимчасового уряду" були опубліковані Акти про зречення Государя Імператора Миколи II і Великого Князя Михайла Олександровича. У той же день Микола II був заарештований. У 1949 році - було створено НАТО.
У громадян Росії немає "ні найменшого приводу" думати про те, що новообраний президент Росії Володимир Путін має намір пристосувати і адаптувати Конституцію до "персональної політичної волі".

Related

Події у світі 5757431161820011839

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item