"Діти плачуть, а всім байдуже". Українські туристи не можуть вилетіти з Єгипту


Із аеропорту в Шарм-ель-Шейха в Єгипті вже майже добу не можуть вилетіти до Львова до 200 українських туристів.
"Рейс Шарм-ель-Шейх - Львів, люди не можуть вилетіти від 4-ї ранку. Рейс переносили уже з десять разів. Більше сотні людей чекають в аеропорту. Діти від 3-ї ранку на ногах. Плач, без води та їжі. Коли буде літак - невідомо!", - написала у групі "Варта 1" у Facebook користувачка Софія Васильченко.
Крістіна Бобух нині перебуває в аеропорту.
"Це просто жахливо. Нас цілий день "годують" пустими обіцянками, виліт переносили кожних дві години... Наприклад, нас забрали з готелю о 3-й ранку і за годину повернули назад до готелю. І тут почалося, ніхто - нічого не пояснює, вильоти переносяться, о 12 потрібно звільнити номер і не дають продовжити його... Година 15:00, забрали нас в аеропорт, обіцявши виліт о 18:00. Пізніше цей виліт переносився ще декілька разів. Люди знервовані, є маленькі діти, води ніхто не пропонує і не дає ніякої інформації, це страшно. На даний момент нам пообіцяли готель, анулювали виїзну візу і мають повернути багаж. Коли повернемося додому, ще не ясно", - зазначила Крістіна Бобух.
Причиною невильоту спочатку назвали несправність літака - пошкодив крило перед посадкою.
"Але це дуже дивно, бо нам поміняли рейс - і тут невиліт", - нарікає Крістіна Бобух.
"Вже майже добу не можемо повернутись додому, рейс Шарм-ель-Шейх, авіакомпанія YanAir 5216. Ніхто ніякої інформації не надає. Нас до 200 людей, з них 45 дітей, усі голодні і дуже змерзли. Діти плачуть, а всім байдуже і ми у безвихідній ситуації. Представники (туроператора) JoinUp "забили" на всіх. Зараз ситуація дуже напружена, у людей вже здають нерви. Зараз нам пропонують анулювати старі квитки і поселити в готель. Але зворотного квитка в нас немає. Доведеться купувати квитки самостійно?! А найсмішніше те, що літаки цієї фірми на Київ вилітають спокійно, а до Львова всі скасовані", - повідомила Анна Сало.
Пояснень туроператора на його сайті та на сторінках у соцмережах немає. Також невідомо про реакцію посольства України в Єгипті.
Тим часом оприлюднена офіційна заява авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України":
"Відповідно до укладених авіакомпанією МАУ угод, авіакомпанія здійснить чартерні рейси для перевезення туристів туроператора Join UP виключно за маршрутами Київ – Шарм-ель-Шейх – Київ 30 квітня (рейс PS5013/5014), 2 травня (рейси PS5011/5012 та PS5013/5014) та 3 травня (рейс PS 5011/5012). Виконання будь-яких інших чартерних рейсів для перевезення туристів Join UP не передбачено. Отже, звертаємо особливу увагу на те, що будь-яка інформація щодо виконання МАУ інших чартерних рейсів для перевезення туристів Join UP, крім вищезазначених, не відповідає дійсності, є такою, що вводить в оману споживачів туристичних послуг та авіакомпанія не несе відповідальності за її розповсюдження".
Нагадаємо, 15 квітня в Єгипті подовжили надзвичайний стан ще на три місяці. Українцям, які планують відпочивати на курортах країни, варто утриматись від подорожі до центральної та північної частини Синайського півострова, ще – до пустельних районів на захід від долини ріки Ніл. Про це йдеться у рекомендаціях департаменту консульської служби МЗС України.

Related

Суспільство 3939850974334930426

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item