Журналіст розповів, що заважає Росії розпочати масштабну війну в Україні


Росія не почне масштабну війну на всій території України і скоро залишить Донбас.
Таку думку висловив журналіст Віталій Портников у власному блозі на сайті "Liga.net ".
За його словами, українська система транзиту газу є незамінною для РФ, тому скоро Путін буде вимушений припинити військовий тиск, посиливши політичний.
"Слова Міллера означають, що великої війни на українській території не буде. Не буде не в найближчий час - а не буде ніколи, принаймні, поки Європа використовує російський газ ", - написав журналіст.
Він вважає, що зараз українці мають чудовий шанс для важливих змін. Питання лише в тому, як вони ним скористаються.
"Україні надається унікальний історичний шанс для державного будівництва. У нас є час і у нас буде мир. Справа тепер тільки в тому, як ми використовуємо цей шанс", -зазначив Портников.
Більше того, в найближчі роки Кремль сам почне перейматись за територіальну цілісність України.
"Нам повернуть Донбас, почнуть переговори по Криму. Тому що і Донбас, і Крим потрібні були Росії як плацдарми для наступу на Україну. Наступ, який не відбудеться, тому що збереження української газотранспортної системи для російських потреб виключає використання авіації і танкових армій, що необхідно для швидкої успішної кампанії ", - розтлумачив журналіст.
Портников зазначив, що для Росії дуже важливе збереження енергетичних інтересів. Адже від цього залежить як матеріальне збагачення самої країни, так і збагачення Путіна і його оточення. Тому РФ спробує повернутися до моделі державно-політичної співпраці з Україною.
"Не будемо забувати, що "Газпром" не дарма називають "гаманцем Путіна ", - зауважив Портников.
Кремль використовує цілий арсенал брехні, щоб замести сліди отруєння Скрипаля та його дочки у Великій Британії. Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

Related

Події у світі 5021350694905413064

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item