Кім Чен Ин оголосив про припинення ядерних випробувань - ЗМІ

Кім Чен Ин оголосив про припинення ядерних випробувань - ЗМІ
Кім Чен Ин
Північнокорейський лідер Кім Чен Ин оголосив, що КНДР заморожує ракетні і ядерні випробування, а також закриває ядерний полігон на півночі республіки, повідомляє Yonhap з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї.
"З 21 квітня Північна Корея припинить ядерні випробування і запуски міжконтинентальних балістичних ракет", - йдеться в повідомленні.
Як зазначається, КНДР закриє ядерний випробувальний полігон на півночі "щоб підтвердити свою обіцянку зупинити випробування".
Згідно з повідомленням, відповідне рішення було прийнято на засіданні центрального комітету правлячої Трудової партії Кореї.
Раніше повідомлялося, що КНДР готова відмовитися від ядерної програми, не вимагаючи виведення військ США з Південної Кореї.
Нагадаємо, на 27 квітня намічена перша за 10 років зустріч між лідерами КНДР і Південної Кореї.
Також, найближчим часом має відбутися зустріч Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа. Саміт стане першою в історії зустріччю лідерів США та Північної Кореї, на ньому лідери обговорять можливість денуклеаризації Північної Кореї на взаємовигідних умовах.
Очікується, що натомість північнокорейський лідер має намір зажадати від США гарантій збереження свого режиму і політичної системи в КНДР, а також "повної компенсації" за денуклеаризацію.

Related

Події у світі 8811478165771913494

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item