Українські військові виявили ворожий безпілотник із вибухівкою

БПЛА містив заряд вибухівки вагою не менше одного кілограма
Учора, 6 квітня, неподалік від позицій українських військових було виявлено залишки саморобного безпілотного літального апарата бойовиків, начиненого вибухівкою. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. 
Відповідно до даних оцінки місцевості та положення літального апарата українськими військовими було встановлено, що дрон рухався у напрямку населеного пункту Верхньоторецьке (Донецька область), але не досяг пункту призначення і впав у полі.
Літальний апарат містив заряд пластичної вибухової речовини вагою не менше одного кілограма. У момент падіння вибухівка не здетонувала.
“Безпілотний літальний апарат вироблений кустарним способом. Очевидно, аби уникнути можливості його ідентифікації. БЛА зібраний на основі поліпропіленової труби, де містилася капсула із бойовою речовиною та електродетонатором, що приводився у дію внаслідок зіткнення БЛА із об’єктом”, – йдеться у повідомленні.
За попередніми оцінками фахівців, літальний апарат був запрограмований на ураження цілі за раніше уведеними координатами й виконував політ в автоматичному режимі.
Наразі безпілотник готують до передачі працівникам Національної поліції для проведення розслідування. У такому випадку може бути відкрите кримінальне провадження за ст. 258 КК України (терористичний акт).
“Факт застосування противником БЛА є цинічною спробою вчинення на підконтрольній уряду України території терористичного акту проти мирного населення із непередбачуваними наслідками за ступенем важкості. Це свідома спроба ватажків російсько-окупаційних військ розхитати й дестабілізувати ситуацію у прифронтовому Верхньоторецькому у період проведення Великодніх свят, звинувативши у теракті Збройні Сили України”, – заявляють у прес-службі штабу АТО.


Related

Події в Україні 8181453040466345403

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item