УПЦ КП звернулася до ООН, ЄС і США через утиски священиків на окупованому Донбасі

УПЦ КП звернулася до ООН, ЄС і США через утиски священиків на окупованому Донбасі
Патріарх Філарет
Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет звернувся до ООН, ЄС, США, ОБСЄ та країн-учасниць Мінського процесу через "різке погіршення ситуації" з дотриманням права на релігійну свободу на окупованому Донбасі, повідомляє прес-служба УПЦ КП.
Філарет заявив, що керівники самоназваних "республік" наказали священикам Київського Патріархату на окупованому Донбасі "зареєструватися за місцевим законодавством". В разі, якщо протягом місяця релігійні громади УПЦ КП цього не зроблять, їх позбавлять права на землю та майно, їхню діяльність заборонять, а священиків вишлють.
Голова УПЦ КП зазначає, що ця вимога не може бути виконана, адже це означатиме порушення законодавства України.
"Зокрема звертаюся до Російської Федерації, яка де-факто контролює зазначені райони, а також до Московського Патріархату, який має в цих районах істотне представництво і вплив, зупинити провокаційні дії "влади де-факто" в ОРДЛО", - йдеться у зверненні.
Нагадаємо, у січні представники УПЦ КП направили до Європейського суду з прав людинизаяву про погром у храмі святих Ольги і Володимира в Сімферополі. 31 серпня 2017 року російські силовики увірвалися в церкву в окупованому Криму, зламавши двері приміщення на першому поверсі та двері вівтаря на другому. Спецназ вивіз церковне начиння, зокрема раритетні ікони. До архієпископа Климента застосували силу і не пустили його до храму.

Related

Суспільство 7924092502836087420

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item