Вакарчук зробив нову заяву про вибори


Лідер "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук не просив себе включати у політичні рейтинги. Однак він не буде стояти осторонь від ключових процесів в державі.
Про це музикант заявив на зустрічі зі студентами у Києво-Могилянській академії.
Про виступ пише у Facebook журналіст Христина Морозова.
"Вільний переказ відповіді Святослава Вакарчука про президентство:
Не в прізвищі справа, не я включав себе в рейтинги, з жодним олігархом, бізнесменом не говорив про такі речі. Я радий, що сьогодні мене не можна назвати політиком, але я не буду стояти осторонь від ключових процесів в державі", - повідомляє вона.
"Влада не потрібна, але душа болить. Крім нас з вами цього ніхто не зробить".
Зараз, схоже, Святослав Вакарчук виправдовується, чому він таки йде в політику", - продовжує журналіст.
"Те, що Вакарчук з'явився в рейтингах - це помилка українських політиків. У мене немає амбіцій. Я про це не говорив із жодним олігархом, політиком чи політтехнологом" - сказав Вакарчук. Його слова цитує журналіст Ельдар Сарахман.
"Святослав почав із рейтингу. Що він з'явився у соцопитуваннях як кандидат у президенти, хоча і не робив відповідних заяв. Натяком звучало, що він готовий вже до цього", - ділиться враженнями ще один журналіст Ірина Соломко, повідомляє "Громадське радіо"
Зустріч музиканта зі студентами анонсувалася на 19.00 у середу.
Святослав Вакарчук посідав третє місце в рейтингу кандидатів на президентських виборах. Торік у листопаді за нього готові були проголосувати 12,1% українців. Вакарчука випереджали президент Петро Порошенко — 16,1% і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко — 14,4%. Чергові вибори глави держави мають відбутися в березні 2019-го.
У вересні музикант на півроку полетів до Стенфорда, Сполучені Штати Америки. Тамтешній університет входить у трійку найкращих вузів ­світу. Вакарчук вивчав процеси політики й державотворення, економіку й право. У грудні заявив, що не збирається йти у президенти. Натомість назвав 10 кроків, що треба зробити для реформування країни. Серед них — створити незалежний Антикорупційний суд, змінити виборче законодавство, реформувати держ­службу, розпочати дієву приватизацію, припинити політичний лобізм.

Related

Політика 6736381953564202505

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item