"Лавина з сотень тисяч росіян" - Забужко попередила про загрозу після розвалу РФ


Життєвим інтересом України є перемога над Росією. Однак після її розвалу відбудеться масовий потік тамтешніх мешканців.
Про це сказала письменниця Оксана Забужко в інтерв'ю "РБК-Україна"
"Давайте виходити з дуже простої тези. Нашим насущним життєвим інтересом є перемога над Росією. Тому все, що відбувається в будь-якій точці глобального пазлу, має оцінюватися нами насамперед за такими параметрами: наскільки воно наближає крах РФ - і наскільки сприяє нашій готовності до цього краху.
І тому сьогодні мене значно більше, ніж "прожекти на десятиліття", хвилюють дуже конкретні загрози, які стирчать просто в нас перед очима, але чомусь ніхто про них не говорить", - зауважила вона.
Російський капітал готується приймати в Україні лавину росіян
"Наприклад, чи хтось в українській владі переймається тим, що в самому тільки Києві стоять понад 75 тисяч квартир так званої "первички"? Я розумію, що всі ці нові житлові квартали ростуть, як гриби після дощу, зовсім не з "містобудівельною" метою – що їх будують для відмиву грошей, для легалізації капіталів. Але ж це вже вимахали по всій Україні цілі новозбудовані міста – "під ключ". Не встигаєш озирнутись, бац - де вчора був сквер, сьогодні виріс хмарочос. Стоїть, двома-трьома віконцями на цілий квартал світиться – "больше в деревне никто не живет".
І у мене питання: а кого, вибачте, чекають всі ці квартири? Хто має в них заселятися? Може ж, хтось далекоглядніший і поінформованіший, аніж ми з вами, вже обмірковує якусь програму "великого переселення народів" на той час, коли в РФ почнеться "русский бунт, бессмысленный и беспощадный"? Якщо це російський капітал готується приймати в Україні лавину з сотень і сотень тисяч росіян, які, знищивши свою країну, лаштуються перебиратися в мою, то така перспектива мене абсолютно не тішить", - заявила Забужко.
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Related

Події у світі 4138296297593397018

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item