Президенти США і країн Балтії обговорили, як захиститися від Росії


Американська присутність у Балтійському регіоні буде збережена, так само як і посилюватимуться заходи стримування військових загроз з боку Росії.
Про це йшлося під час спільної прес-конференції президентів США, Литви, Латвії і Естонії в вівторок у Білому домі, повідомляє Укрінформ.
"Під час цього саміту ми обговорили з президентом Трампом питання безпеки в нашому регіоні. Ця дискусія дуже допоможе в тому, щоб продовжити будь-який політичний діалог з нашим східним сусідом, Росією", – зауважив президент Латвії Раймондс Вейоніс.
Сторони погодились посилити співпрацю у сфері безпеки та оборони в регіоні. Під час саміту було підтверджено, що "військова присутність США в регіоні буде збережена, і що Сполучені Штати готові продовжити підтримку в процесі зміцнення обороноздатності країн Балтії".
У цьому зв'язку, під час зустрічі в Вашингтоні чотири лідери обговорили спільні зусилля в боротьбі з гібридними погрозами, небезпекою у кібер-сфері, боротьби з пропагандою, а також у окремих питаннях енергетичної безпеки та у сфері оборони.
Також на зустрічі про можливості стримування військових загроз.
"Що стосується протиповітряної оборони, так, ми обговорювали можливості стримування для того, щоб бути певними, що наше стримування є реальним для будь-кого, хто може поставити це під сумнів", – підкреслила президент Естонії.
Нагадаємо, що Росія відправила комплекси "Іскандер", здатні переміщати оснащені ядерні боєголовки, у Калінінград, місто, який розташований між Польщею і Литвою.
Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що подібні кроки Росія здійснює виключно на власній території, на відміну від США та деяких інших держав, які перекидають війська в сусідні з Росією країни і проводять провокаційні військові демонстрації біля російських кордонів.

Related

Події у світі 2292629879447630250

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item