ЗМІ: Отруту "Новачок" нанесли на дверну ручку дому Скрипалів


Нервово-паралітичний агент "Новачок" нанесли на дверну ручку в будинку колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля в британському Солсбері.
"Росіяни хотіли, щоб їх агенти покинули країну до того, як подіє отрута", тому знизили її токсичність і нанесли на ручку у формі прозорого гелю без запаху, оскільки якби Скрипалі вдихнули "Новачок", вони швидко померли б, повідомило видання Mail on Sunday з посиланням на дані закритого брифінгу британських спецслужб.
Скрипаль першим взявся за двері, тому отримав велику дозу речовини, ніж його дочка Юлія, яка, ймовірно, доторкнулася до ручки після нього.
Зовсім випадково в лікарні, куди були доставлені Скрипалі після отруєння, перебували лікарі, які пройшли тренінг по допомоги постраждалим від хімічної зброї.
Російські агенти спостерігали за Скрипаль два тижні і вибрали днем ​​атаки неділю, щоб до дверної ручки не доторкнулися листоноша або хтось ще, так як отруту довелося б наносити ще раз і збільшився б ризик виявлення.
66-річного Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію госпіталізували з симптомами отруєння в британському Солсбері 4 березня. Пізніше обидва вийшли з критичного стану. Слідство з'ясувало, що під час замаху використовувався розроблений в Росії нервово-паралітичний агент "Новачок".

Related

Події у світі 5170951517198929245

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item