Стало відомо, коли Україна введе санкції проти російських олігархів


Україна може ввести санкції проти російських олігархів з оточення президента РФ Володимира Путіна і пов'язаних з ними компаній на майбутньому тижні.
Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов. Введення таких санкцій може відбутися в ході чергового засідання.
"На наступному тижні відбудеться РНБО, де будуть продовжені санкції, які існують сьогодні, проти РФ, і продубльовані санкції, які взяли США і інші, європейські, країни", - сказав Турчинов в ході виступу на форумі з безпеки в Києві, передає facenews.ua.
США 6 квітня оприлюднили список російських бізнесменів, офіційних осіб і компаній, щодо яких вводяться санкції за втручання в президентські вибори в США, агресію проти України та отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля в британському Солсбері.
У новий розширений список потрапили десятки топ-чиновників і бізнесменів, зокрема, екс-президент компанії "Русал" Олег Дерипаска, голова "Газпрому" Олексій Міллер, голова ради директорів бізнес-групи "Ренова" Віктор Вексельберг. У списку також значаться міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев, голова "Газпромбанку" Андрій Акімов, секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев, глава російської нацгвардію (Росгвардіі) Віктор Золотов, голова правління одного з найбільших в Росії банків ВТБ Андрій Костін.
10 квітня президент України Петро Порошенко пообіцяв, що Україна підтримає США і введе санкції відносно наближених до президента Росії Володимира Путіна олігархів, в тому числі одного з фігурантів американського списку - російського мільярдера Олега Дерипаски. Останній контролює ряд активів в Україні, зокрема - Миколаївський глиноземний завод, який був приватизований за президентства Леоніда Кучми.
Секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов вважає, що Захід не допоможе Україні у випадку повномасштабного наступу Росії.

Related

Політика 3510916447076386651

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item