Корейці досі мені не рідні - українка розповіла, як переїхала в Суел: українка розповіла, як переїхала у Корею


Українка Юлія Шмуляк після закінчення київського університету переїхала в Корею. За час перебування в країні вона зненавиділа корейців та навіть вийшла за одного заміж.
"На другому курсі університету перейшла на кафедру східознавства. В кінці навчання виграла грант, отримала стипендію і поїхала на три роки в Суел. За правилами програми потрібно було вчити корейський. Після закінчення мовних курсів і складання іспиту не менше, ніж на третій рівень, можна було починати магістратуру. Після переїзду в Корею вже на магістратуру стипендія у мене була стипендія у 24 300 грн. Одногрупниками були китайці, з ними доводилося говорити ламаною корейському,- каже Юлія. Дозвіл на роботу студентам зі стипендією не дають, але якщо студент платить за навчання і проживання сам, то отримати дозволу на роботу цілком реально. Я працювала в студентській раді і це було легально, потім працювала в письмовому центрі репетитором, допомагала студентам писати роботи на англійській мові. Часто виникали різні "сірі" підробітку: зйомки в рекламах і в фільмах, переклади і так далі - це допомагало якось виживати".
За словами дівчини, корейці для неї досі не рідні. Складається враження, що вони дуже меркантильні, затиснуті і потайливі, часто діють і говорять по шаблону. Чоловік Юлії теж кореєць. Виховує з ним сина.
В університет Китаю можна вступити без знання місцевої мови. Існує державна стипендіальна програма. Вона надає безкоштовне навчання, гуртожиток або доплату до стипендії внаслідок оренди житла та медичне страхування. Документи збирають менше місяця. Обійшлося майже в 1 тис. грн. Мова навчання - англійська або китайська. Якщо китайський нульовий або на низькому рівні, можуть відправити на мовні курси.

Related

Суспільство 8297025292594553276

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item