ГПУ повідомила активісту Майдана Бубенчику про зміну підозри


Заступник генерального прокурора України Анжела Стрижевська в четвер, 5 квітня, повідомила активісту Майдану Івану Бубенчику про зміну підозри.
Бубенчик підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) і ч. 1 ст. 263 (придбання та носіння вогнепальної зброї і боєприпасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.
"Рішенням Печерського районного суду задоволена наша заява про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу І. Бубенчику у зв’язку із зміною підозри", - цитує Стрижевську прес-служба ГПУ.
За словами Стрижевської, на підставі тих матеріалів, які є в кримінальному провадженні, підозру не можна вважати обгрунтованою для обрання запобіжного заходу.
3 квітня правоохоронці провели затримання Бубечника і оголосили йому підозру.
Слідство підозрює учасника Революції Гідності у вбивстві працівника правоохоронного органу і військовослужбовця внутрішніх військ і замаху на вбивство військовослужбовця на Майдані Незалежності в Києві 20 лютого 2014 року. Йому також закидають незаконне придбання та носіння вогнепальної зброї та бойових припасів.
Сторона звинувачення наполягає на арешті Бубенчика. Водночас народні депутати Володимир Парасюк, Єгор Соболєв, Семен Семенченко хочуть взяти підозрюваного на поруки.
Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що кваліфікація дій Івана Бубенчика під час Революції Гідності є неправильною. Зокрема, він прийняв рішення про зміну групи прокурорів щодо цього епізоду розслідувань подій на Майдані
Раніше Бубенчик публічно заявляв, що 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності стріляв у силовиків.

Related

Суспільство 8472766161166188022

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item