ГПУ завершила розслідування справи про держзраду Поклонської та Аксьонова

У ГПУ завершили справу проти Наталії Поклонської

Після завершення ознайомлення підозрюваних і їхніх захисників із матеріалами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні буде скеровано до Апеляційного суду Києва, заявили в ГПУ.

Генпрокуратура України завершила досудове розслідування справи про державну зраду Наталії Поклонської, Сергія Аксьонова, Володимира Константинова та інших екс-чиновників АР Крим. Про це у вівторок, 10 квітня, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.
За її даними, ГПУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-чиновників АР Крим за фактами державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинення дій в складі злочинної організації, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади і здійснення низки інших особливо тяжких злочинів.
Відзначено, що під час досудового розслідування щодо підозрюваних у кримінальному провадженні суддями Печерського районного суду Києва надано дозволи на здійснення спеціального досудового розслідування, які оскаржено в апеляційній інстанції.
"За результатами попереднього розслідування 07.04.2018 в газеті Урядовий кур'єр опубліковано повідомлення про завершення досудового розслідування щодо підозрюваних Поклонської Н. В., Аксьонова С. В., Константинова В. А. та інших екс-чиновників АР Крим та надано доступ до матеріалів досудового розслідування", - йдеться в повідомленні.
У ГПУ пояснили, що після завершення ознайомлення підозрюваних і їхніх захисників із матеріалами досудового розслідування, обвинувальний акт у кримінальному провадженні буде скеровано до Апеляційного суду Києва для встановлення підсудності його розгляду.
Раніше повідомлялося, що українські правоохоронці повідомили про підозру так званому голові незаконно створеної в анексованому Криму "Виборчої комісії Республіки Крим" в здійсненні дій, спрямованих на зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України та державній зраді.

Related

Політика 7670628202932966157

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item